Dijagnoza hare

Posebna nam je čast najaviti trodnevni seminar Dijagnoza hare s poznatim njemačkim shiatsu majstorom Wilfriedom Rappeneckerom, što će biti održan od 24. do 26. svibnja 2019. godine. Obzirom se radi o edukaciji koja je od iznimne važnosti za shiatsu praktičare, javljamo vam ovu dobru vijest već sada kako biste mogli planirati sudjelovanje na ovom seminaru, kao i svoj boravak u Rijeci ako živite negdje drugdje.

O točnoj satnici i mjestu održavanja obavijestit ćemo vas naknadno, a ono što vam sada možemo reći je da cijena seminara iznosi 2.750,00 kn, te da mu mogu prisustvovati svi polaznici Shiatsu škole Hrvatska, kao i shiatsu praktičari koji žele unaprijediti svoj rad novim znanjima. Seminar je na engleskom, uz stručan prijevod na hrvatski.


Wilfried Rappenecker nakon studija medicine u Kolnu i Berlinu, trideset je godina vodio hamburgšku Shiatsu školu, suosnivač je Shiatsu društva Njemačke, te je bio ravnatelj Međunarodne shiatsu škole u Kientalu, Švicarska gdje je pokrenuo i održavanje Kongresa shiatsu praktičara iz Europe. Autor je knjiga “Yu Sen – Shiatsu za početnike” i “Pet elemenata i dvanaest meridijana”, zajedno s Meike Kockrick koautor je “Shiatsu atlasa”. Objavio je i više članaka na temu učinaka shiatsu prakse.


Dijagnoza hare stari je način dijagnostike u tradicionalnoj japanskoj medicini i njezina je važnost poput one pulsne dijagnostike u tradicionalnoj kineskoj medicini. To je osnovni način dijagnostike u shiatsuu i o tome ćete učiti na ovom seminaru. Dijagnoza hare nije dijagnostika u onom smislu kako se to smatra u modernoj konvencionalnoj medicini. Prije svega radi se o upoznavanju klijenta kroz tjelesne zone, kao i njegove aktualne životne situacije, kako bi se pronašao najbolji pristup za tretman koji slijedi.


Iako su dojmovi praktičara subjektivni, Rappenecker će polaznicima seminara pokazati koliko su oni, bez obzira na to, vrlo vrijedni u shiatsu praksi, te kako je za dijagnozu hare važno da je osoba koja radi dijagnostiku u skladu sa samom sobom, da se osjeća dobro sa svojim “ja”, te da je uzemljena.

Ovo su neke od tema o kojima ćete učiti:

  • Teorija i praksa dijagnoze uz pomoć hare
  • Kako se dobro osjećati u vezi sebe
  • Dubinski rad na hari
  • Dublje razumijevanja Kyoa i Jitsua
  • Kyo-Jitsu reakcija u hari
  • Primjena dijagnoze hare u shiatsu tretmanu
  • Kako imati jasni uvid i raditi shiatsu.
error: Sadržaj je zaštićen !!

Saznajte novosti na vrijeme.

Pridružite se našoj mailing listi kako biste primali najnovije vijesti.

Shiatsu Raspored seminara

Uspješno ste se prijavili!

Pin It on Pinterest

Share This