Seminar “Slom/Shiatsu tehnike za ublažavanje neuroloških bolesti”

 

SLOM / BREAKDOWN (Shiatsu tehnike za ublažavanje neuroloških bolesti) je seminar što se u organizaciji Shiatsu škole Hrvatska održava od 11. – 13. 10. 2019. Voditeljica je Leisa Bellmore iz Kanade.

Ovdje možete saznati više o programu, a ostale informacije možete pronaći na našoj stranici ili nam se javite mailom na info@shiatsu.hr Za prijave nazovite na broj telefona 091/1404081 (Marina Devald).

1. dio, petak, 11. listopada:

Migrena

Patologija; faze; simptomi; okidači; samopomoć koju mogu primijeniti pacijenti; istraživanje komplementarnih terapija; smanjivanje učestalosti migrena uz pomoć shiatsu tehnike; težina i trajanje migrene.
Alzheimerova bolest
Patologija; simptomi; istraživanje komplementarnih terapija; što treba posebno uzeti u obzir u radu s oboljelima od ove bolesti; prilagođavanje liječenja osobama s Alzheimerovom bolešću (ili demencijom).

2. dio, subota, 12. listopada:

Alzheimerova bolest (nastavak)

Istraživanje o shiatsuu i Alzheimerovoj bolesti, kratka prezentacija rezultata magistarskog istraživačkog rada Leise Bellmore o primjeni shiatsua u slučajevima demencije i kako olakšati članovima obitelji dementnih osoba; druga istraživanja o shiatsuu; istraživanje drugih komplementarnih terapija i Alzheimerove bolesti/demencije.

Neuralgije

Patologija (neuralgija trigeminusa, išijas, brahijalna pleksopatija, torakalni sindrom itd.); razlika između ozljede perifernog živca i neuronalne ozljede; simptomi; samopomoć koju mogu primijeniti pacijenti; shiatsu tehnike za ublažavanje neuralgije.

3. dio, nedjelja, 13. listopada:

Parkinsonova bolest

Patologija; simptomi; samopomoć koju mogu primijeniti pacijenti; shiatsu tehnike za smanjenje simptoma i posljedica bolesti.

Zaspite lako: Shiatsu za obnavljajući san

Pojedinosti o poremećajima spavanja i nesanici (definicije, statistika, posljedice). Zašto nam je potreban san; fiziološki procesi u tijelu tijekom spavanja; samopomoć za kvalitetnije i zdravije spavanje; shiatsu tehnike za bolji san; istraživanje o povezanosti shiatsua i spavanja (pregled istraživanja Leise Bellmore o ovoj temi); istraživanja drugih komplementarnih terapija i spavanja.
Napomena: Predavanja i praktični rad održavaju se od 9 do 17 sati, s pauzom za ručak od 12.30 do 14 sati.

error: Sadržaj je zaštićen !!

Saznajte novosti na vrijeme.

Pridružite se našoj mailing listi kako biste primali najnovije vijesti.

Shiatsu Raspored seminara

Uspješno ste se prijavili!

Pin It on Pinterest

Share This