Categories: Novosti

Seminar “Slom/Shiatsu tehnike za ublažavanje neuroloških bolesti”

Seminar “Slom/Shiatsu tehnike za ublažavanje neuroloških bolesti”

 

SLOM / BREAKDOWN (Shiatsu tehnike za ublažavanje neuroloških bolesti) je seminar što se u organizaciji Shiatsu škole Hrvatska održava od 11. – 13. 10. 2019. Voditeljica je Leisa Bellmore iz Kanade.

Ovdje možete saznati više o programu, a ostale informacije možete pronaći na našoj stranici ili nam se javite mailom na info@shiatsu.hr Za prijave nazovite na broj telefona 091/1404081 (Marina Devald).

1. dio, petak, 11. listopada:

Migrena

Patologija; faze; simptomi; okidači; samopomoć koju mogu primijeniti pacijenti; istraživanje komplementarnih terapija; smanjivanje učestalosti migrena uz pomoć shiatsu tehnike; težina i trajanje migrene.
Alzheimerova bolest
Patologija; simptomi; istraživanje komplementarnih terapija; što treba posebno uzeti u obzir u radu s oboljelima od ove bolesti; prilagođavanje liječenja osobama s Alzheimerovom bolešću (ili demencijom).

2. dio, subota, 12. listopada:

Alzheimerova bolest (nastavak)

Istraživanje o shiatsuu i Alzheimerovoj bolesti, kratka prezentacija rezultata magistarskog istraživačkog rada Leise Bellmore o primjeni shiatsua u slučajevima demencije i kako olakšati članovima obitelji dementnih osoba; druga istraživanja o shiatsuu; istraživanje drugih komplementarnih terapija i Alzheimerove bolesti/demencije.

Neuralgije

Patologija (neuralgija trigeminusa, išijas, brahijalna pleksopatija, torakalni sindrom itd.); razlika između ozljede perifernog živca i neuronalne ozljede; simptomi; samopomoć koju mogu primijeniti pacijenti; shiatsu tehnike za ublažavanje neuralgije.

3. dio, nedjelja, 13. listopada:

Parkinsonova bolest

Patologija; simptomi; samopomoć koju mogu primijeniti pacijenti; shiatsu tehnike za smanjenje simptoma i posljedica bolesti.

Zaspite lako: Shiatsu za obnavljajući san

Pojedinosti o poremećajima spavanja i nesanici (definicije, statistika, posljedice). Zašto nam je potreban san; fiziološki procesi u tijelu tijekom spavanja; samopomoć za kvalitetnije i zdravije spavanje; shiatsu tehnike za bolji san; istraživanje o povezanosti shiatsua i spavanja (pregled istraživanja Leise Bellmore o ovoj temi); istraživanja drugih komplementarnih terapija i spavanja.
Napomena: Predavanja i praktični rad održavaju se od 9 do 17 sati, s pauzom za ručak od 12.30 do 14 sati.

zoran

Share
Published by
zoran

Recent Posts

Kuhanje po 5 elemenata

U Shiatsu školi učili smo načela prehrane po pet elemenata.

3 godine ago

Dijagnoza hare

6 godina ago