Direktna japanska moksibustija - Junji Muzutani

SEMINAR U RIJECI OD 20. DO 22. TRAVNJA Junji Mizutani: Direktna japanska moksibustija + djelovanje mokse na ginekološke, mišićno-koštane i probavne poteškoće

Nakon što je Merlin Young u ožujku u Opatiji održao seminar o direktnoj japanskoj moksibustiji, shiatsu praktičari i njihovi klijenti uvjerili su se o kakvoj se moćnoj tehnici radi, stoga ne čudi da je u Shiatsu školu Hrvatska stigao veliki broj upita za daljnjim usavršavanjem iz ovog područja, te smo stoga odlučili dovesti u Rijeku jednog od najpoznatijih učitelja orijentalne medicine u sjevernoj Americi – senseija Junjija Mizutanija.

Seminar posvećen direktnoj japanskoj moksibustiji u sklopu kojeg će biti održana i edukacija o djelovanju mokse na ginekološke, mišićno-koštane i probavne poteškoće na rasporedu je od petka, 20. travnja do nedjelje, 22. travnja u terminu od 9.00 do 17.30 sati s pauzom za ručak u trajanju od jednog sata. Polaznici seminara trebaju imati  predznanje o meridijanima, odnosno točkama, dok će stručni prijevod predavanja na hrvatski biti osiguran.

Cijena seminara iznosi 2750 kuna za one koji akontaciju od 1000 kuna uplate do 14. veljače, dok će za kasnije prijave cijena seminara biti 3150 kuna. Broj polaznika je ograničen, a više informacija možete dobiti putem maila info@shiatsu.hr ili pozivom na brojeve telefona 075/696- 999 i 091/140-40-81. Seminar se održava u Rijeci, točno mjesto bit će određeno naknadno.

O seminaru

Tijekom seminara Junji će polaznike poučiti o osnovama moksibustije, njenoj djelotvornosti i indikacijama za upotrebu. Govorit će o tehnikama koje su razvili japanski praktičari navodeći primjere, demonstrirajući tehnike s tim da će sudionici imati dovoljno vremena za vježbu i pitanja.

Posebno će atraktivan biti dio seminara tijekom kojeg će Junji podijeliti svoja klinička iskustva i slučajeve te pokazati kako se njegova znanja mogu primijeniti u praksi, kao i dio koji će biti posvećen primjeni mokse u ginekologiji i poremećajima probave.

Sudionici seminara će naučiti:
  • Funkciju i indikacije za primjenu tradicionalne japanske moksibustije
  • Kako točno odrediti na kojim je točkama potrebno primijeniti moksu
  • Praktičnu primjenu direktne mokse na akupunkturne točke
  • Primjena u ginekologiji, kod probavnih, te mišićno-koštanih poremećaja
  • Uravnotežavanje autonomnog živčanog sustava
  • Tretman cijelog tijela, Sawada stil
  • Lokalni tretman i posebne točke
  • Kombiniranje rada s iglama i moksom
  • Primjere japanske indirektbe moksibustije
  • Koliko mokse je dovoljno mokse.

O učitelju

   

Junji Mizutani rođen je u Japanu gdje je i diplomirao na Fakultetu za akupunkturu 1983. godine. Nakon fakulteta, aktivno se bavio shiatsuom, akupunkturom i terapijom moksom (moksibustijom) te se nastavio obrazovati, a potom i raditi na Kikkawa fakultetu u Kanadi. Početkom devedesetih preselio se u Seattle gdje je otvorio privatnu ordinaciju orijentalne medicine, a interes za tradicionalnu japansku medicinu pobudio mu je učitelj koji je prakticirao Sawada tehniku. Upravo je terapija moksom u središtu Sawada tehnike te je Junji ostao vjeran tradiciji, no posebnim ga čine novi, osobni pristupi kojima personalizira samu terapiju. Danas je Junji Mizutani jedan od predvodnika moksibustije u sjevernoj Americi, a osim toga je i učitelj shiatsua. Osim što je jedan od najznačajnijih učitelja te drevne vještine, također je jedna od vodećih ličnosti u terapiji moksom te je svoju karijeru izgradio godinama radeći i usavršavajući se na tome polju. Jedan je od najpoznatijih učitelja orijentalne medicine u sjevernoj Americi te je osnivač i ravnatelj Sjevernoameričkog časopisa orijentalne medicine koji je posvećen tradicionalnoj japanskoj medicini “NAJOM – North American Journal of Oriental Medicine “.

 

O moksibustiji

Terapija moksom u japanskoj se tradicionalnoj medicini javlja već 150. g. pr. Kr., a njezin pozitivni učinak na liječenje širokog raspona bolesti poznat je tisućama godina. Terapija se obavlja štapićima mokse, načinjenim od sušenog divljeg pelina, koji se pale na akupunkturnim točkama blizu površine kože. U terapiji se koristi divlji pelin (Artemisia vulgaris) jer je iskustvo pokazalo da njegovo ravnomjerno izgaranje najpravilnije oslobađa toplinu potrebnu za (samo)zacjeljenje tijela. Oslobađanje topline zagrijava akupunkturne točke te potiče protok krvi i oslobađanje pozitivne energije što djeluje opuštajuće te pomaže pri prirodnom procesu liječenja.

Japanski su znanstvenici dokazali da je infracrveno zračenje koje se oslobađa paljenjem divljeg pelina vrlo slično prirodnom infracrvenom značenju ljudskog tijela, stoga ono djeluje poticajno na krvožilni i imunološki sustav te ima protuupalno djelovanje. Pri liječenju moksom postoji nekoliko varijanti te se terapija može primjenjivati na različitim dijelovima tijela: onom dijelu zahvaćenom bolešću ili, pak, na cijelome tijelu. Njome se postiže ravnoteža cjelokupnog živčanog sustava, a najbolji rezultati javljaju se pri kombiniranom korištenju mokse, akupunkture te ostalih tradicionalnih metoda poput shiatsua. Također, terapija moksom se pokazala vrlo uspješnom pri liječenju ukočenosti i napetosti udova, umora, blage depresije te brojnih kroničnih oboljenja. Ona povećava broj bijelih krvnih stanica, leukocita, što djeluje pozitivno na oslabljeni imunitet te je posebice korisno pri liječenju autoimunih bolesti. Moksa se nerijetko koristi i u vrijeme trudnoće kako bi se olakšao porod te popratne tegobe.

Terapija moksom jedna je od mnogih tradicionalnih metoda liječenja čije korištenje potiče protok pozitivne energije u tijelu i sinergiju duha i tijela. Moksa pomaže pri zacjeljivanju organizma koristeći se toplinom i zagrijavanjem akupunkturnih točaka. Ona je toplina koja liječi, koja čisti organizam od negativnih strujanja te ga opušta drevnim metodama s Orijenta.

error: Sadržaj je zaštićen !!

Saznajte novosti na vrijeme.

Pridružite se našoj mailing listi kako biste primali najnovije vijesti.

Shiatsu Raspored seminara

Uspješno ste se prijavili!

Pin It on Pinterest

Share This