Redovni program shiatsu škole

Program osposobljavanja za zanimanje Shiatsu praktičar/ka

Živi kao da ćeš umrijeti sutra, uči kao da ćeš živjeti vječno.

Mahatma Gandhi

Što je Shiatsu?

Shiatsu je metoda rada na tijelu koja potječe iz holistički orijentirane dalekoistočne medicine i filozofije, starije od 5000 godina. Osmišljen početkom XX stoljeća u Japanu, shiatsu je šezdesetih godina prenesen u SAD gdje se, obogaćen zapadnjačkim saznanjima anatomije, fiziologije i psihologije razvio u formu kakvu danas poznajemo.

Kako djeluje Shiatsu?

Shiatsu uspostavlja i podržava zdravlje kroz uravnoteživanje tjelesnog energetskog sistema koji upravlja našim rastom, svim tjelesnim i umnim funkcijama te našom svjesnošću. Životna energija u tijelu teče mrežom kanala, meridijana, koji su povezani s pojedinim organima i tjelesnim sistemima. Temeljem energetske procjene primatelja, pritiskom na pojedine točke na meridijanima, istezanjem ili rotacijama udova i zglobova shiatsu praktičar može pokrenuti životnu energiju i mobilizirati samoregulirajuće mehanizme primatelja.

Shiatsu škola počinje s uvodnim shiatsu seminarom. Uvodni seminar namijenjen je svim polaznicima koji se žele upoznati sa shiatsuom i isprobati osnovne tehnike, upoznati filozofiju i duh škole, bez obveze pohađanja daljnjih stupnjeva.

Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja RH 2004. godine, te je izrađen prema standardu EUROPEAN SHIATSU FEDERATION (Europska shiatsu federacija).

Cilj programa je stručno školovanje polaznika za zanimanje – SHIATSU PRAKTIČAR/KA. Uz tradicionalne SHIATSU tehnike i znanja, polaznici dobivaju podršku za razvoj osobnog kreativnog potencijala.

Što se sve nalazi u redovnom programu Shiatsu